Keskiviikkona tulin töistä kotiin, eikä ovella ollut vastassa kuin Dara. Mitä ihmettä ? Missä Elli on ? Siellä se takkahuoneen matolla makasi ja hiljalleen tupsutti häntäänsä. Riiputti päätään surkeana ja katse kertoi kaiken: "Mamma, mä olen niin pipinen."  Lähdimme siitä ulos ja siellä sain vetää Elliä perässäni remmissä. Metsässä päästin tytöt irti ja sielläkin Elli hiippaili vain perässäni päätään riiputtaen. Iltasella soitin omalle eläinlääkäritädille, mutta sinne ei enää päässyt. Sitten soitin YES:ille Viikkiin. Juttelin hetken aikaa päivystäjän kanssa, hän käski tehdä Ellille kaikenlaisia vääntelyitä ja kääntelyitä, mutta Elli ei valittanut mitään, joten päivystäjä totesi, ettei varmaan mitään hengenvaaraa ole. Toki saisimme mennä jonottamaan päivystykseen, mutta sanoi siellä olevan muutaman tunnin jonon. Valitsin kotona pysymisen ja sen, että soitan omalle lääkärille torstaiaamupäivällä.

Torstaiaamupäiväksi olimme jo sopineet lähtevämme mökille, mutta se sai nyt odottaa. Sain Ellille ajan vasta klo 18 torstai-illaksi, mutta ei auttanut, kuin odotella siihen asti. Elli oli edelleen yhtä vetämättömissä, mutta ulkona liikkui ehkä aavistuksen reippaammin. Lopulta pääsimme vastaanotolle. Ellillä oli kuumetta +41 astetta ja kun kurkattiin kurkkuun, sieltä löytyi hurjasti turvonneet kitarisat. Ei siis ihme, että muija oli pikkasen huonossa hapessa.  Verikokeet kuitenkin näyttivät valkosolujen määrän olevan normaalin, joten mistään yleistulehduksesta ei ollut kyse. Paikallisinfektio siis.

Elli sai heti antibiootit ja kuumelääkkeet niskaan ja 10 päivän antibioottikuurin matkaan mukaan. Hoitona lisäksi unta ja lepoa ja pienet pissalenkit. Siitä huolimatta lähdimme vielä iltaa vasten ajamaan mökille. Elli sai olla mökissä sisällä Daran mellastaessa onnessaan ulkona. Eipä Elli ulos paljon halajannutkaan, vaan nukkui sohvalla kiltisti lähes taukoamatta.  Nyt sunnuntaina, toisena pääsiäispäivänä Elli alkaa olla suht kunnossa. Ulkona jo leikki vähän Daran kanssa ja kävimme tekemässä pienen metsälenkin. Siellä Eppu paineli pirteänä tutulla paikallaan kärjessä.

Ilmat ovat olleet koko pääsiäisen todella ihanat, vaikkakin yöt ovat olleet pakkasen puolella. Aurinko on paistanut pilveettömältä taivaalta ja lämpötila on noussut +15 asteeseen. Kuvia lataillaan koneelle kotosalla, joten niitä sitten katsellaan myöhemmin.