Kaunis ja lämmin syysviikko takana. Säät ovat olleet suotuisat, jopa Ojangossa, joten olemme saaneet treenata kuivina. Vaihteeksi niinkin päin. Maanantaina tuttuun tapaan Daran alkeiskurssi, jossa oli uutena esteenä vuorossa pöytä. Matalalla vauvapöydällä aloitettiin. Dapsusta se oli ihan iisi, joten sitä ei hänen mielestään kannattanut kovin paljoa hioa, sen sijaan oli kiva keskittyä nuuskuttelemaan kentän pintaa makupalojen toivossa. Tuo alkeisryhmän kenttä on vähän siitä huono, että namia kylvetään reilusti naperoiden suuhun ja toki joskus niitä sitten tipahtelee maahankin. Ei huolta, meidän Dara kyllä siivoaa...

Välillä meinas ihan käämit kärähtää, kun en tahtonut saada kakrun päätä ylös maasta, saati sitten keskittymään mihinkään tehtävään. Se on kyllä huomattu, että mitään estettä ei kannata hinkkaa paria kertaa enempää, heti menee mielenkiinto! Mutta kun pääsimme harjoittelemaan muutaman hypyn ja putken yhdistelmää, niin heti tuli eloa ja kovaa mentiin. Tytär oli mukana kuvaamassakin, mutta kuvat ovat edelleen kamerassa (nolostus).

Keskiviikkona Dara sai jäädä kotiin, sillä Ellin ryhmän treenit olivat möllikisan muodossa. Kaunis ja lämmin (+19 C ) ilta oli houkutellut paikalle valtavan määrän porukkaa. Ilmojono oli huikea!  Leila piti meille kyllä treeniä viereisellä radalla, mutta se keskeytyi vähän väliä, kun porukat tulivat lämmittelemään koiriaan kisaa varten, eivätkä huomanneet, että meillä on treenit menossa.  Viimein illan jo pimettyä oli maxikoirien vuoro. Me olimme Ellin kanssa nro 23. Ellillä oli vauhti päällä. :) Lähtö kyllä sujui hallitusti, mutta kahden hypyn jälkeen neiti juoksi täysiä suoraan kauempana olevaan putkeen ! Sieltä sitä huutelin palaamaan ruotuun kolmannelle hypylle ja A-esteelle. Loppu sitten menikin aivan sika vauhtia. Puomin juoksimme ohi niinkuin aina. Kaikki loput esteet meni nappiin, kaikki putket oikeasta päästä sisään ja loppusuoralla irtosi hienosti maaliin !  Joka "hylystä" sai 10 virhepistettä, joten tuloksemme oli 30 virhepistettä ja sijoitus 20.  Meidän vuoromme jälkeen oli Nellan ja Anun vuoro. He tekivät hienon nollaradan ja todella hyvällä ajalla. Sijoitus hienosti ja harmittavasti neljäs. Olisi varmasti ollut mukavampi päästä palkintopallille. Tiina ja Wilma olivat viidellä virheellä 14. ja Jaana ja Leo juuri meitä edellä 19.  Marja ja Lotta starttasivat kisaavien radalla, mutta saivat sieltä hyllyn.  Siinäpä meidän ryhmäläisten tulokset. 

Perjantai päivän aamuna tein pitkän lenkin metsässä tyttöjen kanssa ennen lähtöäni Jäähallille MM-kisoihin. Oli ihan kiva kokemus olla mukana tapahtumassa. Olin sisäänheittäjänä, eli tehtävänäni oli huolehtia joukkueet oikeaan aikaan lähtöpaikalle. Joitain joukkueita saikin paimentaa yläkerrasta asti kentälle, mutta suurin osa oli kiltisti ajoissa paikalla. Kilpailijat olivat jännityksestä huolimatta iloisia ja hyvällä tuulella, paitsi hieman kireä Suomen medijoukkue. He olivat myöhässä ja kun ystävällisesti huomautin, että siellä jo pyydettiin saapumaan lähtöpaikalle "karsinaan" odottamaan, tuli vastaukseksi aika kipakkaa komenttia. Ehkäpä kotiyleisön edessä kisaaminen aiheutti liikaa paineita. Tuloksena kaikille radalta hylyt. :(  Kun tapasin tauolla muita HSKH:laisia, jotka olivat katsojina paikalla, he kiusasivat minua tämän kerrottuani, että toimitsija HSKH.sta pilasi Suomen kisat ! :D Onneksi ei ollut mitään oranssia päällä, hih :D

Törmäsin myös käytävällä Kiiraan ,joka oli tullut ystävänsä kanssa katsomaan Vahdolta kisoja.  Huomenna kisat jatkuvat taas minun osaltani. Paikalla olisi oltava jo klo 6.30. radan rakennuspuuhissa. Työvuoroni kestää puoleen päivään ja sitten saan rauhassa keskittyä katsomossa maxikoirien agifinaaliin.