Vähän helpottaa. Eilen olimme Daran kanssa Koivukylässä mätsärissä eikä ipana murissut eikä paniikkiperutellut tuomaria, vaan antoi suht hyvin kopeloida suutansa. Ei mitenkään loistavasti, mutta kumminkin jo vähän paremmin !

Alkuun Dara oli oudon hermostunut, kun jonotimme ilmoittautumiseen. Ja se jono oli piiitkä. Isoja aikuisia koiria oli 42 tai 44, en muista, mutta kumminkin riittävästi. Daralla oli outo mörkökohtaus, kaikki ihmiset ja koirat olivat yhtäkkiä niin kovin pelottavia. Yritin olla kuin ei mitään ja ilmon jälkeen menimme viereiseen koirapuistoon treffaamaan Klara-pilkkua ja hänen emäntäänsä. Klara oli kotoisin Dalamigos-kennelistä ja vain vähän Daraa vanhempi. Pikkuhiljaa Dara alkoi rentoutumaan ja pian leikki kaikkien kanssa reippaasti.

Mätsärin kulku olikin vähän erilainen kuin normaalisti. Tuomari otti kehään koirat 10 kpl:een ryhmissä ensin juoksemaan pari kierrosta ympäri, sitten kehään mentiin yksitelleen aivan kuin oikeissakin näytelmissä. Kehäsihteeri kirjasi muutaman sanan arvosteluakin joka koirasta. Meillä oli numero 17, joten olimme toisessa satsissa. Dara liikkui tosi hyvin, josta myös arvostelussa maininta "upeat liikkeet". Seisottamista en niin tsempannut ja ihmettelinkin, miksi Dara on nenä kiinni maassa enkä saa sitä ollenkaan kontaktiin ? No selvisihän syy sitten myöhemmin. Pussukka, jossa mulla oli namit oli mennyt pohjasta rikki ja sieltä tippui tasaisesti namuja maahan. Ilmankos ! :D

Tuomarin luo mennessämme annoin Daran mennä vapaasti luo. Dara nuuskaisi tuomaria ihan ystävällisesti ja sitten menin kyykkyyn Daran eteen ja pidin toisella kädellä poskesta ja toisella annoin namia. Vähän Dara ensin peruutti, ehkä askeleen kaksi, mutta antoi katsoa hampaat ja mikä tärkeintä ei murissut. Huoh.. :)

Hyvillä mielin poistuimme kehästä. Kaikkien koirien käytyä yksitellen tuomarin juttusilla, koirat koottiin kaikki lopuksi isompaan kehään, josta tuomari sitten valitsi jatkoon menijät. Emme kuuluneet tuohon joukkoon. Saimme arvostelulapun ja sitten kohti kotia. Olipa helpottunut olo, ehkä se siitä alkaa menemään parempaan suuntaan. Erkkarissa Nina lupasi esittää Daran, joten on siellä ainakin taitavissa käsissä, enkä minä pääse sössimään. Hyvillä mielin lähdetään Turkkuseen sunnuntaina. :)