"Kato mamma, mitä näitä esteitä turhaan hyppimään, kun täältä altakin mahtuu menemään !" Tämä Daran "lause" kiteyttää kaiken tämänpäiväisistä agilityn möllikisoista Koivukylässä. Kieli ulkona  Eipä oo neiti tuotakaan harrastanut enemmin, paitsi ongelmakryynimme renkaan kanssa. Tosin sekin alkaa olla taakse jäänyttä elämää.

Hieman kyllä kritisoin kisan tuomaria siinä, että nosti maxikoirien luokkaan rimat ihan tappiin, oikeiden kisojen korkeuteen 60 cm:ään. Kyseessähän kuitenkin oli möllien EI-kisaavien koirien startti.  Sorruin myös kisapaikalla ERITTÄIN epäurheilijamaiseen käytökseen ja kerroin tuomarille tämän mielipiteeni myöskin. Nolostunut Ja taisin sanoa ruman sanankin. MINÄ joka aina arvostelen ihmisiä, jotka ottavat kisat liian ryppyotsaisesti ja nyt sorruin myös siihen itse ! Nolostunut x tuhat. En ole ylpeä itsestäni tällä hetkellä ollenkaan. Mutta Daraan en turhautumistani purkanut vaan sain sen sitten loppuviimein yhden hypyn hyppäämään ja sitten palkkasin ruhtinaallisesti ja leikin ja riehuin sen kanssa, että toivottavasti Dapsulle jäi hyvä mieli.

Kisakaverimme Tiina ja Moona suorittivat radan mainiosti ja toivottavasti ovat tuloslistalla korkealla. Maxikoiria tosin oli taas huikea määrä 39 kpl ! Kun esim. medikoiria oli 17.  Ilma suosi ja oli tosi lämmin.

Kun me Daran kanssa olimme "kisaamassa", oli Elli-emäntä mummin kanssa mustikkakoirana. Myöskin Eetu oli käynnyt morjenstamassa marjastajia.  Elli oli ollut mummin kaverina kilttinä tyttönä. Mummi ottaa Ellin aina mielellään mukaan marjaan, koska metsä on Ellille tuttu, mutta ei niinkään mummille. Eli jos mummi vähän harhautuu reitiltä, niin hän vain sanoo Ellille, että mennääs kotiinpäin, niin Elli tuo hänet aina turvallisesti tutuille poluille.

Daran iho ja korvat alkavat pikkuhiljaa palautua Jahti&Vahti -ruuan kokeilusta. Sille tuli aivan kauhea hiiva toiseen korvaan ja mahaan. Nyt vain harmittavasti sen karvat putoavat ihan tukkoina ja se on kohta Dalmatian karvatonkoira. Tietysti just ennen Porin näyttelyä. Voi huoh ! No pääasia on, että olen saanut hiivan taltutettua ja nyt sen ruoka on vaihdettu (taas), tällä kertaa Nutro Choice Sensitive kana-riisiin. Se tuntuu sopivan neidille. Elli, jolle kaikki ruuat sopivat ongelmitta, saa syödä J&V:n loppuun ja sitten siirrän sen myös Nutrolle. Olkoon kallista, mutta hittolainen pakkohan se ipana oli saada kuntoon.  Toivottavasti nyt nämä ruokasählingit olisi Daran osalta ohi.

Niin sunnuntaina siis Poriin. Reissumme tosin alkaa jo hyvin aikaisin lauantai-aamuna, kun lähdemme koko perheen voimin Säkylään. Siellä Thomas osallistuu kuntoendurokisaan. Roopenkin piti, mutta moottoripyöra hajosi juuri viime hetkellä, eikä sitä enää ehdi korjaamaan. Niin tyypillistä tuuria taas !  Olemme varanneet hotellihuoneen Porista Cumuluksesta, jonne myös koirat ovat tervetulleita. Niistä veloitetaan yhteensä huikeat 10 € ! Yllättynyt Ei oo paha.  Siitä on sitten lyhyt matka Porin raviradalle sunnuntaina näyttelyyn.  Toivottavasti edes tulisi jotenkin kohtuulliset ilmat, vaikka sääennustukset ovat vähän sateista sinne länsirannikolle loppuviikoksi luvanneet. No oli mikä oli, siihen emme voi vaikuttaa.

Palataanpa sitten asiaan, kun kotiudumme maaseutumatkaltamme sunnuntai iltapäivänä. Mitään tulosta en Daralta odota. Kunhan suoriudumme tuomarisedän käsittelystä kunnialla, se riittää, kaikki muu on sitten plussaa.