Olipas vaiherikas viikko ! Alamäkiä ja ylämäkiä ja kaikkea siltä väliltä. :)  Viimeksihän jäimme siihen Dapsun agin testitilaisuuteen. Sen jälkeen keskiviikkona alkoi Ellin kanssa seuran treenit ja ne menivät kauniisti sanoen aivan penkin alle. Olin aikasta epätoivoinen, että kuinka me ikinä pärjätään sitten kisoissa ?

Torstaina meillä oli Anun ja Nellan kanssa suunnitteilla treenitreffit Ojankoon, mutta jouduin sen perumaan. Meidän isomummi oli joutunut sairaalaan ja lähdimme häntä katsomaan Hyvinkäälle. Onneksi tilanne alkaa helpottamaan ja toiveissa on, että hän pääsisi jo tällä viikolla kotiin. Se kyllä pisti asiat taas tärkeysjärjestykseen ja unohtui kaikki mitättömät huolet agitreeneistä ja kisoista.

Lauantaille oli mietteissä lähteä Dapsun kanssa mätsäriin Malminkartanoon, mutta en sitten saanut itseäni aamulla aikaisin liikkeelle. Koti oli taas jäänyt aivan retuperälle ja sitä siivoillessa ja ulkona haravoidessa meni sekin lauantai rattoisasti. Illalla kumminkin lähdin koirien kanssa Ojankoon ja sain tyttärenkin mukaani. Hänkin halusi kokeilla Ellin ohjaamista ja se meni oikein hyvin. Lisäksi oli hyvä olla apua, kun opetimme Daraa menemään putkeen.  Dapsu oli aivan täpinöissään, kun namia satoi niinkin mitättömästä asiasta kuin putken läpi juoksemisesta. :) Harjoittelin Daran kanssa myös matalilla hypyillä ja otimme jopa kolmen hypyn sarjoja, eikä mennyt ollenkaan hullummin !

Sunnuntaina sitten kisoihin Järvenpäähän. Huh, kyllä oli perhosia vattanpohjalla, kun ajelin kohti kisapaikkaa Haarajoen koulua. Yritin psyykata itseäni rauhoittumaan ja hoin vain mielessäni, kunhan itse keskityt kunnolla, niin Elli kyllä hoitaa homman. Luota Elliin, luota Elliin...

Kisapaikalla oli monta tuttua naamaa HSKH:sta ja heti helpotti. Sai jutella porukoiden kanssa ja analysoida rataa minien ja medien suorittaessa hyppyrataa. Kävelimme Ellin kanssa ympäri ämpäri tienoota ja otimme pari kertaa verryttelyhyppyjä ja keppejä. Ainoa vaikea rasti oli, kun tuomari katsoi Ellin tatuoinnin korvasta. Elli oli taas sitä mieltä, että muhun ei vieraat koske, pahaa tekevät kumminkin. Se rimpuili ja pyristeli vastaan oikein kunnolla ! Mua jo nolotti, että tähänkö tämä jääkin ?! Sitten hypytin Ellin tuomarin mittauspöydälle ja siinä sitten sain Ellin rauhoittumaan ja tuomari sai tatskan katsottua. Huh huijaa...

Pian oli maxikoirien ohjaajien vuoro tutustua rataan. Totesin radan suht helpoksi, sisältäen kuitenkin pari kinkkistä "vaaran paikkaa".  Rataantutustumisen jälkeen hain Ellin taas autosta ja juoksentelimme ristiin rastiin verrytellen. Sitten se olikin meidän vuoro. Alussa Elli oli lähteä omine aikoineen radalle, mutta sain sen palautettua paikalleen. Ja ei kun menoks. Alku meni hyvin; neljä hyppyä ja putkeen, muuri ja taas putkeen, mutta mitä tapahtui ?! Olin jo menossa hyvää vauhtia putken ohi niin näin sivusilmällä, että Elli ei mennytkään putken suuaukkoa pidemmälle vaan lähti mun perään, apua, ei kun takaisin. Siitä siis kielto ja 5 virhettä. Putkesta pituushypylle, normaalihyppy ja taas putkeen ja toiseen putkeen. Sitten meinas tapahtua taas sama mun moka. Eli olin jo menossa liian edellä ja Elli jäi vähän taakseni. Viime tingassa Elli paikkasi virheeni, teki salamannopeat kuviot ja hyppäsi kuin hyppäsikin esteen. Sitten kauheeta kiitoa kolmen hypyn yli, meganopea valssaus ja kepeille. Sain Ellin hyvin hanskaan ennen keppejä ja sain sen aloittamaan kepit oikein. Elli meni rauhallisesti ja varmasti ja ihan kaikki oikein ja loppuun asti ! Sitten loppusuoralle: rengas ja hyppy ja maaliin.  Juhuu !! Mitkä tuuletukset ja riehumiset palkaksi. Elli oli aivan superhyvä, mamman paras agilitytyttö !  Oli todella hieno fiilis !

Tuloksemme oli siis 5 ratavirhettä aika 40,93 eli 0,07 sekkaa alle ihanneajan. Sijoituksemme 12. Osallistujia oli luokassa 33 kaikkiaan. Ei siis ollenkaan hassumpi kisauran aloitus Elliltä ! Itselleni en kovin paljoa ota kunniaa, niin paljon Eppu virheitäni taas kerran antoi anteeksi.   Tästä on hyvä jatkaa omissa kisoissa parin viikon päästä !

Niin ja meinasi ihan unohtua. Dara hyväksyttiin agilityn alkeiskurssille elokuussa alkavaan syksyn ryhmään. Ei olisi viikko voinut paremmin päättyä ! :D  :D